Bizden Haberler

Cuma, 26 Mayıs 2017 / Published in Genel
“Bugünkü gibi her mevsimde bütün sebze, meyve ve kuru yiyeceklerin bulunmadığı eski ramazanlarda iftar ve sahurda yenilecek yemeklerin malzemesi ucuz ve bol bulunduğu mevsimlerde Ramazan ayı için özel olarak hazırlanır ya da satın alınırdı.” Buna ramazanlık veya ramazaniyelik  denirmiş. Başlı başına zenginlik gösteren ramazan hazırlıkları başında pastırma, sucuk, kavurma ve et ürünleri, turşular, peynir ve
Cumartesi, 14 Kasım 2015 / Published in Genel
Salı, 16 Aralık 2014 / Published in Genel
İnanır mısınız bilmem ama bu yazıyı yazmak için iki yıldır içimde demliyordum. İşte peynirle ilgili pratik bilgiler… Çökelek, lor, nor Çökelek, en basit şekilde sütün pıhtılaşmış halidir. Kaynayan süt kendiliğinden ya da bir asitle kesildiğinde (limon veya sirke gibi) pıhtı pıhtı olarak yüzeye toplanır ve peyniri yapan bunları toplar. Altında su yeşili diye adlandırılan renkte
TOP